top of page

Juli 2022

Ik ben net begonnen met mijn eigen uitvaartonderneming Resilienza Uitvaartbegeleiding en dan overlijdt mijn eigen vader. En wat doe je dan? Wil ik het zelf regelen en kan ik dit emotioneel wel aan. Of toch maar door iemand anders laten doen?

Vragen waar ik nog niet op voorbereid was. Maar uiteindelijk wel de keus gemaakt om alles zelf te regelen uiteraard met mijn familie.


Het was niet altijd makkelijk, naast al het regelwerk schieten de emoties alle kanten op. Mijn eigen verdriet en het verdriet van mijn familie en kinderen zien komt wel binnen. En toch hebben we van een verdrietige periode een mooi afscheid gemaakt. Een dag vol van herinneringen, mooie liederen en muziek. Op de dag van de uitvaart kon ik dochter van mijn vader en moeder voor mijn kinderen zijn. Met de hulp van Freda Gaasbeek en Marieke Maan van La Luna kon ik mijn werk loslaten en mij richten op het afscheid met alle emoties die daarbij horen.


De volgende uitvaart die ik voor een familie mag regelen zal best pittig zijn. Maar maakt me ook weer bewust hoe belangrijk een mooi afscheid is voor de rouwverwerking en het verder leven zonder iemand en die je zo mist.


Recent Posts

Natuurbegraven op begraafplaats in Kampen

Afgelopen maand heb ik een man mogen begraven op het ‘natuurlijk begraven’-gedeelte van de begraafplaats Bovenbroek in Kampen. De natuur hoorde bij zijn leven: wandelen langs de IJssel en de prachtige

Comments


bottom of page