top of page

Natuurbegraven op begraafplaats in Kampen

Afgelopen maand heb ik een man mogen begraven op het ‘natuurlijk begraven’-gedeelte van de begraafplaats Bovenbroek in Kampen.

De natuur hoorde bij zijn leven: wandelen langs de IJssel en de prachtige luchten aanschouwen.


De man was de eerste persoon die hier begraven is. Wel zijn er al enkele graven gereserveerd. Voor menig inwoner van Kampen is misschien niet bekend dat er een speciaal gedeelte op de begraafplaats voor ‘natuurlijk begraven’ is. Er is wel een duidelijk verschil met begraven op een natuurbegraafplaats.


Een natuurbegraafplaats is een natuurlijke omgeving waar een graf gekocht kan worden. Dit wordt ook notarieel vast gelegd. Er heerst eeuwige grafrust.


Voor ‘natuurlijk begraven’ op begraafplaats Bovenbroek gelden de kosten zoals de andere graven. Bij het natuurlijk begraven mogen er echter alleen natuurlijke en duurzame producten worden gebruikt. Bijvoorbeeld kleding van de overledene en de kist of wade.

Ook mag er alleen een  monument worden geplaatst van natuurlijke materialen die weer opgaan in de natuur. Op het gedeelte op de begraafplaats worden er natuurbeplantingen aangebracht. Dat betekent dus dat het graf opgaat in het totaal van extensief gras en niet afgebakend wordt.


Bent u geïnteresseerd zijn in ‘natuurlijk begraven’ of de natuurbegraafplaats? Neem dan gerust contact met mij op.


06-19892909


Comments


bottom of page